mezi ledem sevřen...
Anotace: horkou touhou veden...
se spícím jitrem
proplouvám nočním severem…
neukotvený
návštěvník skleněných dómů
bez přístavů...
pomalu plující
procesí ledovců
ve sněhobílých čepicích
a masivem pod hladinou
němí svědci roztávajícího času
v zářivě barevných pruzích
archy Noemovy
s podvodními zahradami
plné chutí mražené vody...
procházím se na povrchu
kde vlny přelomené přes led
v momentě styku
s dechem vzduchu
zmrzly v okamžiku...
potápím se v hlubinách světů ticha
a nahlížím posvátnou bázní
do soukromí prostorů ledových jeskyň
s mrazivými freskami
na fantomatické vraky lodí
co podlehly síle chladného objetí
obsazené hejnem arktických tresek
a fosforeskující mořskými sasankami...
kráčím naruby po hladině
dnem prosvítají sluneční paprsky dovnitř ledovců
a kolem proplouvají oblaka odlupujích se ker
jak majestátní těla kytovců…
plavím se za hlasem
tam kam nedosáhnu rozumem...
tam někde je kus ze mě
o kterém touha rozpustilá
ve mně zpívá...
tam někde je země
kde tajemství přetrvává
a moje duše volná usměvavá…
Přečteno 261x
Tipy 43
Poslední tipující: Indigo, Le ver luisant, Triffid Kolbe, Kapka, jita.1965, floreciente, Dota Slunská, fab four, Tygropes, sophia92, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)