Dvacáté století
Polekaná
tráva mění polohu.
Osekaná
lípa přemítá o Bohu.
Krátce, sekaně,
než zmizí ze stráně...
A slunce svítí...
Orosené
seno ženy obrací.
V obrozené
zemi vládnou sedláci.
Krátce, sekaně,
pak zmizí stráně...
A slunce bude svítit...
Třepotavě
mění motýl naděje,
po otavě
dobrá tráva v sadě je.
Krátce, sekaně,
přemítá oddaně...
A slunce svítí...
Polekaná
tráva mění polohu.
Osekaná
lípa přemýšlí o Bohu.
Krátce, sekaně,
ta víla ze stráně
nechá slunce svítit...
...
Přečteno 331x
Tipy 17
Poslední tipující: fab four, Le ver luisant, Zpátky, Tacca, Bíša, enigman, Mbonita, Nút, labuť, ziriant, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)