NE !
Anotace: minulost je naštěstí pryč, ale máme na ni hořké vzpomínky
Sbírka:
Myšlenky
Ne! Už toho mám dost!
Skákat tady někomu pro radost,
tak jak si píská.
Ne! Už toho mám dost!
Poslouchat někoho, kdo si myslí,
že pýcha a hloupost je ctnost.
Už mě nebaví vědět,
že dělám něco špatně a nemůžu to změnit.
Nebaví mě v máji, čase lásky,
chodit do průvodu a na rukou nosit rudé pásky.
A mávat trýznitelům našich rodin,
těm, kteří vzešli z nejhorších spodin – matkou jim byla
krutost a otcem zlo.
Nebaví mě poslouchat zvuky padajících bomb,
v noci, kdy měl bych spát a dýchat klidným dechem.
Nesnáším pokyny moudrých rádců,
kteří ví nejlíp, jak má vypadat můj názor a moji mysl ubíjejí tezí,
že oni jsou synové boží a slavných vládců.
Ne! Už toho mám dost.
Nechci skončit na hřbitově pod záplavou rudých květin,
Obrátit se v prach a předtím být jen další pracující maso,
z něhož zbyla jen ohlodaná kost…
Ne! Už toho mám dost.
Moje zlost už přetekla své meze…
Něco se musí stát,
něco musíme udělat.
Přečteno 343x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, hašlerka, Emily Winnacott, nejsembásník, clockworkmate, bejbyyyy, Radek.oslov.Šafárik, 11prdelka, Mounkey, Kakal
Komentáře (6)
Komentujících (5)