Střídání stráží
Nesměle,
jemnými tahy štětce
pomalu smývá z oblohy
hvězdu za hvězdou.
V okamžiku,
složeného ze střípků
minulosti
budoucnosti
současnosti
proťali své pohledy
na přímce horizontu.
Letmým polibkem
vyslaným z pozadí
Poseidónova chrámu
ukončilo jeho vládu nad nocí.
Pohledem vytesaným ze skály
hltal ten barevný odvar,
který neumí uvařit žádné z lidských stvoření.
Být součástí zrození,
zázraky se dějí
a nový den
právě
začíná.
*
Přečteno 363x
Tipy 31
Poslední tipující: Tanzania, 5thelement, carodejka, Bíša, Agniezka, floreciente, labuť, Psavec, G.P., enigman, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)