Půjdeme spolu
Anotace: o nemoci a smutku
Pročpak tu sedíš
v pokoji plném smutku?
Je temný a tak
ošklivý.
Vždyť chtěl jsi zářit
jen v dekoru jasu,
pro vytoužené světlo žít.
Pro vidinu
a zázrak prozření,
pro radost poznání.
A teď,
nepřístupný
v tichém očekávání.
Ach,
tvé zoufání.
Tisíckrát zbytečné
tiché lkaní.
Plíživá bolest duše.
To rozpouští.
Neschopný
vzepnout se k duze.
Zavátý
v chladu lhostejnosti.
Ne živý,ne mrtvý.
Tak vstaň!
Vzhůru k naději
a neskuhrej.
Jednou to přijde,
i duše se rozjasní.
Vždyť ve stínu
žít se nedá.
To jenom živořit,
nic víc.
Jen pojď
a dívej se,
jak krásný je dnes den.
Kvete fiala,
planá růže
i jasmín.
Les ti mává.
A mezi oblaky
boží tvář.
Ač poslední a sláb,
to znáš.
Tohle není upřeno,
ne prodáno,
ne koupeno.
Dáno je.
K nohám položeno,
očím nabídnuto,
dobročinný dar.
Tak vezmi a mněj!
K očím a ke rtům přilož
a k tomu polož duši.
Obětuj!
Svůj pokoj prosvětli
a prožij vykoupení.
Přečteno 246x
Tipy 22
Poslední tipující: Bíša, Marfuša, Radek.oslov.Šafárik, labuť, Ctěný pán, Tanzania, Květka Š., Mounkey, nejsembásník, 6thSun, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)