Olej na silnici
Anotace: Rovná cesta je vždycky nahořklá
Ten strach
z konečků důsledků
rozežírá silnici rozhodnutí
Víš,
ale přesto nepřestanu používat
asfalt přísnosti,
který zaručuje rovnou cestu
Jakákoliv trvalá
(překroucenost všeho)
je nerovností vnitřní páteře dítěte,
není chybou
technologie naší duše
Tato doba
je falešná děvka,
která prodává rodičovskou lásku
za školní lízátko nezájmu,
za kamarádskou šlehačku povrchnosti
Ne!
Já své a Tvé děti neprodám
za laciný zájem
či přeslazený nezájem
K chlebu prostě patří sůl
a žízni voda
Kašlu na hranolky nezodpovědnosti,
a minutky blaha
odmítám smažit
na přepáleném oleji
Ten panenský,
lisovaný za studena,
je zdravý
(i když je nahořklý)
Přečteno 277x
Tipy 32
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Churry, jedam, Psavec, isisleo, Bíša, enigman, labuť, Kapka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)