Jižní Čechy
Anotace: Je škoda, že lidé mnohdy krásu nevidí. Vidí jen to, co se za krásu vydává.
Stín, co ti sedí na tváři,
je tak typicky jihočeský.
Rybníky něžně odráží
má slova: "Vždyť je tu tak hezky!"
Jak šíp přelétlo nad poli
letadlo, které míří v dál.
Tady mne pranic nebolí
a z cest prchají stovky skal.
Z cest? To se ani říci nedá,
vždyť každá je tak voňavá,
když sestru mezi lesy hledá.
A nikdy se tu nestává,
že by pocestný klopýtal
přes kořeny a přes hrboly,
potok nepoznal zlosti kal...
...já stojím s Tebou mezi poli.
Pole na levé, pravé straně
září jak slunko. Zlatě. Jasně.
Klasy mi hebce hladí dlaně...
... otevři oči. Je tu krásně.
Přečteno 352x
Tipy 39
Poslední tipující: batůžek na motorku, Flamy, Paulín, Kubino 2, ota.pé, crac, danav, Psavec, René Vulkán, Bíša, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)