Cesta ( Na zastávce )
Příští zastávka.
Může být konečná,
nebo jen přestupná.
Přijde na to …
Jenže …
Stále mám nějaké,
pocity nejistoty,
strachu.
Při každém kroku
nahlížím pod podrážku,
a s obavou
zvedám druhou nohu.
Bojím se pohlédnout,
před sebe,
na tvoji siluetu,
už beztak mlhavou.
Zůstal jsem stát,
uprostřed cesty,
a s úzkostí čekám,
na to, co přijde.
Nechci,
se ani rozhlížet,
kolem sebe.
Pokaždé je to stejné.
Pokaždé někde uprostřed.
Aby tak ještě …
Fobie.
Z cárů mlhy podél cesty,
prostoru,
prázdnoty.
Vynořující se trsy
kdoví čeho.
A zase mizící
v převalujících se
chuchvalcích.
Ticho …
Ohlušující.
A burcující ticho.
Stojím a čekám …
Možná se i těším …
Až mi někdo,
zaklepe na rameno.
Zezadu.
A nezatmí se mi,
před očima.
S hučením v uších,
nebudu bezhlavě
utíkat,
zakopávat,
o beztvaré předměty.
Uprostřed mlhy,
v prostoru nicoty.
Ne, nebudu už padat,
potom vstávat,
a snažit se přehlušit,
ten vtíravý pocit,
že mě něco táhne
zpět k zemi.
Znovu vstávat,
potácet se,
hledat,
zpět, svou cestu.
Pořád stojím a čekám.
Hlavou se mi honí,
myšlenky,
vzpomínky.
Ale ty obrazy … !
Jsou až příliš živé.
Tak ostré,
a barevné …
Až příliš živé.
Proč asi …
Namísto smíchu,
naříkám jako raněná laň,
jako moucha, jíž utrhli křídla,
jako šelma, lapená do pasti.
A v tom spalujícím horku,
které mne pohlcuje,
slyším údery
svého srdce.
Zřetelné,
zrychlující se.
Jako obrovská kladiva,
útočí ze všech stran.
Na oheň,
Co přichází zevnitř.
Příští zastávka.
Může být ?
Nebo jen …
Přijde na to.
Komentáře (0)