zdi a dráty
Anotace: jenom tak..protože je neuveřítelné, co všechno si neuvědomujeme
Zdi / krev holčičky po nich stéká/
Dráty /ostrost se do nich vplétá/
Památník bolesti – krvavé léta
Vidíš ptáky v záři slunce
svoboda na dosah – natáhni ruce!
Výkřiky bezmocných
Vzpomínky ostatních
A každý nádech je prosycen utrpením
Minulost zašlapaná tisíckami lidí
Věčnost tam klečí mezi nimi
Chce vstát a říct „stačí“
Chce vstát a neumírat
v sevření rukou zla
Je tma
Mne trápí pocit viny
/ i tvá vina, nevina/
Zabili jsme židy
Nechali je umírat
V plynu
Jako Krista na kříži
Ubili jsme lidskost
Nás bolest netíží
Jsou to jenom čísla vrytá
Do paměti…
No oni tak žili!¨
Je tma
A já se bojím
Že necítíš úzkost
Že bolest zmyl čas.
/neměl by…
Člověk je perla
A perly vždy schází/
Je tma.
Neptám se.
Nehledám.
Jsem jenom ozvěna
(místa kde vydechl jsi)
...................
Arbeit macht frei
Přečteno 284x
Tipy 14
Poslední tipující: danav, Kubino 2, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Petbab, padající do neznáma, WAYWARD
Komentáře (6)
Komentujících (6)