TOTO JE BÁSEŇ
***
Toto je báseň o životě
poezie života a smrti
krásně je na světě
růžové obláčky
s malými dětmi v náručí
to jsou ty hračky
partnerství v čistotě
krutou láskou opředené
sdílené v nahotě
potomci přerostli
píšou vlastní verše
kéž by je zdárně popsali
trnité cesty s resty
složitě dlážděné
srdečními tresty
smích zalezlý do duše té
v zásobě vzpomínek
na šťastné chvíle prožité
mazlení prolezlé sexem
hodiny příjemna
ne vždy však řízené citem
štěstíčka a přání
vytčené cíle bez cíle
vějičky pro libé snění
otázky vychrlené
pro pochopení
pravdy již vyřčené
krajina příslibů
košatých slovíček
nesplněných slibů
promarněné vteřiny
bez nároku na návrat
kéž jsi bez viny
čekání na něco
co jednou přijít musí
jistě příjde … ale co
odpověď bez otázek
nic
v škatulce zažloutlý obrázek
To je báseň o té smrti
poezie smrti a života
krásně tam … kde dobře je ti
***
Přečteno 480x
Tipy 56
Poslední tipující: PIPSQUEAK, jita.1965, Pája Black, Aliklat, kuskus pruhovaná, labuť, Tanzania, Kapka, Lorraine, fab four, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)