Popel a lyra
Anotace: Někdy si obdivuhodně šlapeme po štěstí...
O lyry strunu zavadil kdosi
Ozval se vzdech a zas se vytratil
Však kdyžs ji o potěchu prosil
Ten jemný vzdech se k tobě nevrátil
Tys silou drtil její struny
Které však již dávno oněměly
Úpadek čekal ji, tak krutě strmý
Když její krk nemohl zůstat celý
Dřevo již prasklo a tiše zaúpělo
Námahou, strachem, bolestí
Jak hrdá byla, kdyžs pálil její tělo
Kdo ti dnes cestu proklestí
Temnotou, žalem trpkým zcela
Když pláčeš večer do popela
Přečteno 272x
Tipy 5
Poslední tipující: ludmil, al-pacino, Házté, WAYWARD
Komentáře (1)
Komentujících (1)