Vůně
Ve vzduchu zavoněl ten cit prudký a čistý,
místností se line vůně citrónů a máty.
Mé naděje? Byly břitem strachu sťaty,
mé slzy? Kanou na okvětní plátky růže a její listy.
Vůně prostupuje do mé duše,
já jen vnímám bolest prázdnoty.
Opět a zas schovám se za masku despoty,
a budoucnost si přečtu z ovíněné Venuše.
Maska posázená rubíny z mé krve,
ozdobená perlami mých slz.
Já stavím si v srdci nedobytnou tvrz,
ze střepů mých snů tak jako prve.
Tvrz obehnána ostnatým drátem..
Přečteno 328x
Tipy 2
Poslední tipující: zrrrr
Komentáře (1)
Komentujících (1)