Let
Anotace: ...někdy se zdá být život prokletím...
. . .
Zlomené srdce
krvácí
bolestivým vyzváněním
budíku
s přetrženým pérkem
Hlava burácí
Duše chřestí štěrkem
Netopýři vyletěli
sovy houkají
a křik hejkala
vyzývá na souboj
Let
temnou nocí
Let
bez pomoci
Let
výbuch zpola
Let
střelba zdola
Let
instinkt klíčem
Let
bájným bičem
Let
celkem nízko
Let
možná výskok
Dopad a sed
možný je hned
Nelze již zpět!
Dopad a stoj
znamená boj
Včelí msty roj!
Dopad a běh
nadměrný spěch
V roklině vzdech!
Dopad
a chůze krokem
tajemství v blůze jen
Zmatení okem!
Dopad
až do moře
žíznivý v důvěře
do chřtánu potvoře
Bez klíče za dveře!
Dopad
zpět do lesa
myšlenky nad činy
uctívat hobliny
Zklamaná nebesa!
Letět
letět
letět
máváním křídel
přivolávat den
a rozjasňovat zrak
teprve pak
a jen
je snad možno
zvědět
zda úbočí kopce
zda bezpečí skály
kde chci nabrat sil
- tak
přitažlivé z dáli -
není pláštěm sopce
zda ostrov není
pouze krou
- led -
co prorve lodi kýl
- hostina pro kosatky! -
zda všechno není
klamnou hrou
běd
démonů a víl
zda nejsou to jen zmatky
falešných lískových prutů
a bukových haluzí
zda vše
jen
není
iluzí
a
let
je
únosem
vánkem
vichřicí
vposled orkánem
Největší tma
je vždycky
..
..
..
..
nad ránem…!
. . .
Přečteno 276x
Tipy 21
Poslední tipující: jvacl, divoska_jaja, Holis, Psavec, Gudula, Bíša, carodejka, Markéta G., hanele m., labuť, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)