Není už narcisek
Anotace: Pokus o ,,volnou'' báseň...jednho rána se člověk probudí a zjistí, že se zahrada už neraduje společně s narcisy...bylo mi jich líto
Sto malých hlav se válí po zemi
V šedivé agónii
Odkvetly všechny narcisy
Tak tiše, ani sis nevšiml
Že žlutými okvětními plátky
Něžně otíraly tvoje slzy
A v rudých oknech zastaváren
Odrážely se smutné tváře
Půlnočních chodců.
Ze žalu po narciskách
Popravila jsem verše
Zmuchlala, zahodila
Tu slovní drobotinu
A potom si s černým závojem
Hrála na nevinu a vinu
A na pravdu, na lásku, na bolest
Pak země pukla.
Přečteno 260x
Tipy 2
Poslední tipující: Gudula, Házté
Komentáře (0)