Cesta ( setkání III. )

Cesta ( setkání III. )

Anotace: ?

Potkal jsem Pravdu.
Stála v prachu
na okraji silnice.
A nepřítomným pohledem,
sledovala
něco v dáli.

Kolem procházeli lidé,
míjeli ji bez povšimnutí,
aniž by se jejich pohledy,
alespoň na okamžik, setkaly.

Zastavil jsem u ní.
Pozoroval,
to okolní hemžení.
Ten kontrast,
co nešel
přehlédnout.

- Co Ty tady ?

Po chvíli
otočila hlavu,
opatrně si mě prohlížela.
A já zatím,
skládal z pavučin jejích vrásek
náhodné obrazy.

- Nebylo by cigárko ?
odpověděla.


Zalovil jsem v kapse,
cvaknul zapalovač,
výdech konečně prolomil ticho.

- Nic, jen tak čekám.


Zapálil jsem si taky,
obrátil se k té roztřesené
postavě zády,
a šel stopovat o kus dál …
Autor Zbunik, 26.06.2009
Přečteno 246x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí