Triptych lidství
Anotace: Druhá z mého vypsávacího večera, další snůška postojů a nashromážděných emocí. Obvykle nejsem dobrým básníkem, tak tu snad nikomu nezpůsobím újmu :-)
Sbírka:
Deep inside
Co moc,
to problém denní,
co noc,
to krev se pění.
Noci každý bojí se dosti,
protože jsme v ní nezvaní hosti,
ruce se klepou, krev se pění,
nabobtná nejeden problém denní.
Co sad,
to shnilé kořeny,
co hlad,
to prázdné ozvěny.
Táhneme často krásnými sady,
zmíráme žízní a chcípáme hlady,
dále však nesou se prázdné ozvěny,
nenosí ovoce nahnilé kořeny.
Co krok,
to kapka krve,
co hrob,
to život prve.
Takto se u nás kráčí světem,
životem za sebou cestičku smetem,
krví ji po kapkách značkujeme,
ke hrobu - ne jinam - putujeme.
Přečteno 426x
Tipy 7
Poslední tipující: susana načeva, fuu, Václav Zoubek, Bíša, Ariella13
Komentáře (1)
Komentujících (1)