Doufání
V sobotním odpoledni nad šálkem kávy
rozjímám nad plynoucími myšlenkami
o šťastných koncích jedné dámy
nad hlavou se slunečníkem
když
kráčí do neznámých konců
tisíckrát prochází stejnou z cest
nezoufá, nevzdává se
jde za svitem z nočních hvězd
za zvonů písní
ztracena v tísni
hledajíc radu
zda zabloudit v sadu
odkvetlé stromy s niternými plody
se sladkou chutí z lásek
vytvořené schody
do začínajících končin
od pěstitelů citů
usíná pod slunečníkem
přikryta třpytem z luny
oddana životu se sílou pumy
snad
smáčený šat a sama v zatracení
nevinně ptá se :
Kdy se to změní?
Zakrátko
za východu slunečních paprsků
při pláči nebe
pomalu zjišťujě
že
Našla Tebe?
nebo sebe snad
kdo ví
jen
doufá v naději
že má ji někdo rád...
Přečteno 254x
Tipy 19
Poslední tipující: Holis, wigi.sama, Juan Francesco de Faro, Xindy, Lenullinka, Mbonita, Psavec, bejbyyyy, Bíša, Radek.oslov.Šafárik, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)