Světový sen
Anotace: Ch(m)urry a Kain(ar)
Včera četla jsem si Kainara,
a jeho slova dlouho do noci mi zněla:
on slyšel ve svém jménu "Kain",
já jsem ho nikdy neslyšela.
Snad slovíčkařit dá se
a skrytá slova hledat,
jenomže v našem čase
spíš hledáme, co předat
a jak se nedat (zmást).
Tak s myslí jasnou
uslyším jméno Ábel
a tančím po sněhu
"Český sen".
Zasedám v tajné radě
budoucích příběhů
světů (jež nedají se krást).
V rytmu hledají a naslouchají
pod listím kaštanů
v objetí orlů,lvů i laní.
Společným tancem skončí
v objímání.
...pan Ábel přišel
za zvuku cell...
Pro celý svět!
(Prý už není mezi námi...
To je jen zdání,
on nikdy neumřel!)
Přečteno 370x
Tipy 48
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Radek.oslov.Šafárik, Agniezka, Nergal, kikis, Ctěný pán, nejsembásník, Juan Francesco de Faro, Zpátky, Lady Carmila, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)