Kaple kdysi na vršku stávala,
pod ní průzračná voda tekla,
křížová cesta kopcem nahoru vedla,
procesí tu tehdy chodila,
dnes už jen voda (závadná) zůstala.
***
Kaple byla za války při náletu zničena,
procesí zakázána
a křížová cesta časem zbourána...
Velká škoda takových krásných a zapomenutých míst...
Ve Vendolí, to je kousek za Svitavama postavili kapličky na místech, kde dřív také stáli, ale rozpadli se nebo je zbourali a ted tam každý večer zvoní v šest...