Duha
Víte, děti, jak se stane,
že je nebe proužkované?
Oranžová, modrá, žlutá -
- hádanka je uhodnutá,
fialová, zelená.
Jak je duha kreslená?
Jednou ráno sluníčko,
jen docela maličko,
šedý mráček polechtalo,
oba je to rozesmálo,
tak si letním nebem plují,
škádlí se a pošťuchují.
Než se slunko nadálo,
poprchávat začalo.
Barev plná je ta chvíle
a sluníčko rozpustilé
diví se, jak u mráčku
déšť vykouzlil klouzačku,
od obláčku k slunci most,
očím dětí pro radost.
Kolem duhy z deště víly
čtverylku si zatančily.
Na flétničku vítr k tanci
s polétavou elegancí
neúnavně hrál.
To vám byla podívaná
na duhový bál!
Přečteno 1234x
Tipy 27
Poslední tipující: PIPSQUEAK, BARBYE, Holis, Jenda P., Alien.v.v.s., zzlatý, poetická ilona, danaska, Akrij8, Dota Slunská, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)