Pod kvetoucí lípou...
Pod kvetoucí lípou do zeleně,
stín dal růži v klidu usínat.
Já opírám se o kmen oněměle,
jak opilec se touží podpírat.
A co vidím? Hledě kolem sebe,
hledám vůni,umřel zdejší sad!
Kus po kousku pozoruji nebe,
o oblacích bude se mi zdát.
O skřivanech,jich hlasy zpívající,
vzpomínky na chvíle loňských dní.
O motýlech,též křídel zívajících,
na stan vodky závěrečných žní.
Prostý život,lidé kolem bosí,
na úsměv to nešlo naříkat.
A láska,jak poznamenal kdosi,
dala z každých úst se načítat.
Přátelství..všem znamenalo mnoho,
v sněhu ledy směly předvídat.
Nedožily dřív se nikdy toho
aby mohly léto uvítat.
Nyní všechno na kaši je mleté,
stín pod lípou s růži usíná..
I to slunce hřejivé a leté
víc se denně vlády ujímá.
Přečteno 305x
Tipy 8
Poslední tipující: ewon, WAYWARD, Bíša, Jana M., Mbonita, Radek.oslov.Šafárik, Květka Š.
Komentáře (3)
Komentujících (3)