Malování
Anotace: O jednom krásném obraze
Malovala si dívka obrázek.
Zelený palouk, taky les,
u lesa domek se zahradou,
okolo plůtek,
za ním pes.
Malovala si muže,
co u domečku dřevo seká.
Na zimu chystá zásobu.
Až sníh napadne,
až bílá bude střecha,
nanosí dříví ke krbu.
Malovala na zahrádce růže,
třešňový sad
i malý dvoreček.
U plůtku
pár jahod zraje,
na zápraží
s kotětem si hraje
malý chlapeček.
Záclonka bílá,
se v otevřeném okně
zavlnila,
a mladá paní
z okénka se vyklonila.
Vždyť je to malířka,
co sama sebe zpodobnila.
Přečteno 308x
Tipy 25
Poslední tipující: Jarka, NikitaNikaT., Markéta Hl., labuť, Bíša, T-Mac, Juraj Hrom, Radek.oslov.Šafárik, staruska, Psavec, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)