Hrad Nehrad
Anotace: úmorná cesta k tomuto místu, které kdysi oplývalo slávou...dnes zarostlé trny a vysokou trávou...
Na vysokém kopci
stojí starý hrad
pod ním zpustlé hroby
nebožtíci mají hlad
***
nad branou dva erby
urozených pánů
staré prolezlé červy
kořistí pro vránu
***
Z helmic mrtvých stráží
na odpočinek věčný
hniloba rozkladu vyráží
puchem mrtvolným
***
rozeklaný chřtán hvozdu
starý hrad obpíná
pověz starému drozdu
kde si má peří vypínat
***
třeba ti drozd zato poví
tajemství hradních pánů
jak šlechticové loví
jeleny na jednu ránu
***
dnes již rozvaliny zřícené
zdi obrostlé plevelem a trny
turistů nohy zřízené
po dlouhém úmorném putování
Přečteno 244x
Tipy 5
Poslední tipující: ziriant, Radek.oslov.Šafárik, Elza511, Kars
Komentáře (2)
Komentujících (2)