Ke hvězdám
Bičuješ smutné na kolenou
před tebou květy z mých vlasů
tak tiše smýváš jejich matnou krásu
a v kalužích topí se kanoucí slzy
které se zrodí i zhynou tak
brzy
zaniká barevnost
v odpolední šedi
jen tanec hvězd schází
k nočním toulkám
bez odpovědí
při svitu měsíce
kdy k nebesům koukám
s tak lehkým srdcem
a s myšlenkou jedinou
Kam ztrácí se ti
co kolem nás uhynou?
Snad v hvězdy či souhvězdí
a věčné štěstí
v myšlenkách na věčnost
tichých přátelství
a ztracených lásek v plátcích
růže
kdo ví kde bloudí
co srdce zmůže
když vůně tabáku
mysli nepomůže
tak ani
pláč neutichá a hříchy v dálkách
burácí
když v kalužích odrazy
vzpomínky navrací
jen
to ticho
a hedvábný šál co zahalil
do tmy všechny co znal
nevědomky
tančím mezi dešťovými kapkami
a dlaně smutek jejich rozhání
v touhu prašných životních cest
kterými
v proudu
necháme se nést...
(Kdo?)
...ke hvězdám
Přečteno 264x
Tipy 18
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., enigman, Bíša, její alter ego, Květka Š., sestra-konec, Mbonita, jedam, Radek.oslov.Šafárik, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)