Síla a touha žít
Anotace: Kdo by nezáviděl těm kočovným společnostem, poutovým lidem, kteří mají svobodu, ale také své přísné zákony, kterým my ostatní lídé nerozumíme.
Malý v lese doutnající ohýnek,
na něm poskakuje plamínek,
který zahřeje zkřehlé dlaně,
mě, tátovi a také mámě.
Oheń nás drží při životě,
mé bratry, sestry i toulavé kotě,
my cikánský jsme národ,
co nepotřebuje porcelánové nádobí a záchod,
stačí nám širý kraj a nebe s hvězdami,
les s loukou, prašná cesta a země s řekami.
Jsme svobodní a naše srdce jsou divoká,
jako let orla nebo duše živelného člověka,
nikdo nechápe jak horká krev nám koluje v žilách,
tanec je naše vášeń
a nikdo nás nezastaví,
dokud je to v našich silách...
Přečteno 313x
Tipy 16
Poslední tipující: carodejka, Bíša, Mbonita, mamina, Psavec, Květka Š., Agniezka, labuť, hašlerka, Kapka, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)