ŠŤASTNÁ
***
Slova
Půjč mi svá slova z úst vyřčená
do uší vrtají jak střelka praštěná
korouhev točí se ve větru zmatená
jsou to tvé útržky plamenné
z života zaživa stržené
bez holé pravdy vržené
Složím je do vět s lehkostí
přidám pár slůvek něžností
překlenu úsměvem ze štěstí
že život stojí za trochu odvahy
ne všechno nám leze do hlavy
je to věc osobní povahy
Střelka se ustálí ve směru
vyrovná třeba i nevěru
obejde kdejakou pověru
pak slova úst mají svou váhu
pro mnohé jedinou dostupnou vláhu
než dojde cestou k života bohu
Do uší lezou milá jen slovíčka
ty špatné rozhrnou slepená víčka
slzy se řinou na stará trička
maličká chvilička bezmoci
hledání své i cizí pomoci
kocovina stesků probdělých nocí
Z postele kouká nahatá noha
prosilas o ni třeba i boha
neseš ji snídani úplně nahá
úsměv i štěstí leze ti do tváří
celý svět zas*aný v očích ti zazáří
cestou šlapeš chodník ku oltáři
Šťastná
***
Přečteno 439x
Tipy 53
Poslední tipující: khantengri, PIPSQUEAK, Aliklat, NikitaNikaT., Juraj Hrom, Bíša, Stoneman, poustevník Jirka, hellla, Pája Black, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)