Melanchólia.
Malý modrý kvet
čo kvitne v našej záhrade,
Melanchólia sa tuším volá,
v spoločnosti panelákov trávi
večerné chvíle osamelá.
Mesiac ho polieva
občas striebornou rosou.
Nadránom ho slnko šteklí
zlatou nohou bosou.
No a cez deň líška
sa mu vánok,
že mu bude priateľom.
Vraj samota je krajšia,
keď je v noci ona
a cez deň on.
Komentáře (0)