Klaun
Anotace: Nenasadí si každý z nás jednou v životě masku klauna, aby zakryl svoji bolest?
Sbírka:
Barvy života
Ten klaun byl úžasný,
nežil však pro potlesk.
Svým zpěvem rozverným
zakrýval slzí lesk.
Za odlesk bolesti
styděl se smíchu pán,
a proto předstíral,
že veselím je udolán.
Před slzy zavěsil
svou masku veselí,
a tak jsme ve smíchu
o jeho žal se dělili.
Šašek se pitvořil,
radostně tancoval,
svou duši zjizvenou
slzami omýval.
V samotě vzdával se
tichu a snění,
v slzách a úzkostech
čekal rozednění.
Tisíce krůpějí,
milion krystalků soli,
kořenily mu život
i jeho beznaději.
A ráno smával se
nad kapkami slané rosy,
ten šašek veselý,
klaun, který v sobě smutek nosí.
Přečteno 411x
Tipy 15
Poslední tipující: hanele m., Květka Š., poustevník Jirka, Zelená okurka, Mbonita, WAYWARD, labuť, Zasněný básník
Komentáře (5)
Komentujících (5)