Ač vzdálený
Anotace: Jen jeden člověk zůstal opodál a nebyl blízko rakve...
Sbírka:
Barvy života
Pomaloučku se otevřela
těžká vrata hřbitovní.
Postavy různě nachýlené
tvořily průvod pohřební.
Opodál mezi hroby
pobledlý člověk stál
a vypadal tak odevzdaně,
jako by všechny slzy vyplakal.
Průvod se tiše vlnil cestou,
každý si po svém rozjímal
a všichni byli blízko rakve,
jen jeden zůstal opodál.
Tam mezi hroby zůstal člověk,
jež všechny slzy vyplakal …
ač vzdálený – byl tak blízký,
protože její duši znal.
Přečteno 342x
Tipy 7
Poslední tipující: poustevník Jirka, Grimble Gromble, labuť, Mbonita, Zelená okurka, Jarka
Komentáře (2)
Komentujících (2)