PROČ . . . ?

PROČ . . . ?

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

..

Neviditelný . . .
Od samotného početí
nakládáš na mne smrt
Jen klatby
Spáleniště
Nenávistný řev mocných
Mrtvolný pach krvavých bojišť
v sametových rukavičkách lhostejná elegance
když střídá bezduché úsměvy

A zase boj a smrt . . .
na každém kroku arogance
Jediný kolotoč událostí míjí strojené Lásky
krvelačným stavěné na odiv
. . . (zvrhlostem) . . .

Alkoholové prokletí
v jemném aroma cigaretového dýmu
Opium a také jiné drogy
adrenalinovou přitažlivostí
zvolna jímají
Beznaděj skrývaná
za čelenkou PR
v extatickém obětí sebeklamu
Aby ve všem zneuctění
nakonec sami sebe našli . . .

Nad ránem
Když z pekárny zavoní chléb
A rosa rozsetá po souvrati
ozdobí pavoučí síť
chci ulehnout do trávy
pohlédnout k obloze
a naslouchat písním slavíků
Nebo být tak čmelákem
a chutnat orosených květů
nektar živoucí . . .

Alespoň na chvíli zapomenout
že patřím jinam . . .

Neviditelný
Proč je tak nesnadné člověkem být?

..
Autor Těšínský, 24.07.2009
Přečteno 315x
Tipy 5
Poslední tipující: NikitaNikaT., Doradan, Lota
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Všecko má své opodstatnění, ač nechápem třebas hned zpočátku... ale snad jednou... později, až něco prožijem, nedej Bůh... budem odcháze. Velmi citlivé a zamyšlenkové dílko.

25.07.2009 12:25:00 | NikitaNikaT.

líbí

.
od samého početí
hodiny rozsekávají
drahocený dar
na části které
jakoby nebyly
k použití
celý náš život
z nich je složen
a jaké je to žití?
.
a přece...
Ty neviditelný
mám jej rád
.

24.07.2009 23:13:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel