Jablko sváru
Zpěvné minuty horoucího
ticha večerem tiše si plynou
lidské hlasy pokojně utichají
a sakury pod tíhou hynou
rozlehlé pláně dešťových květů
procházky sluneční pokorou
ruku bez ruky tak - k světu
jak ani andělé nemohou
v korunách objetí, kam zmizely
konce plajících prokletí
výhledem na stíny všedních strastí
když v odraze svých očí
shledávám nebezpečné pasti
k nebi snáší se vějíře s lehkostí
a slova míjí se s věrností
jen plameny ohňů prchají před slzou
jež pravdy vně skrývá
když s okolím matně splívá
pouze
pár stop v hliněných tvářích
a ztracená
láska, co prý stojí za hřích...
jablka sváru dnem i nocí zrají
na lyru smíchu okamžiky hrají
písně oslavných bojovníků
a svráštělých tváří otroků bezejmenných
kteří se ztrácí v konkurenci bez boje
tak jako právo - na svobodu
žití
jež leckdy v síti se chytí
v číši pár slov se stopí
pozdě je někdy na záchranu
když srdcem prošlo se kopí
kopí osudu z dějin nepsaných
v paměti
mysli
většiny
- poddaných...
.............
...s chutí okusujíc jablka sváru
když mizí postupně city v páru
nad ránem mlha
a nikde živých duší
tak dopadá země
jíž pýcha a nenávist sluší
........Ze-mě ?
Přečteno 347x
Tipy 27
Poslední tipující: Gudula, zlomený a nanicovatý -__-, labuť, Holis, hašlerka, Uhel pohledu, enigman, jedam, WAYWARD, mamina, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)