Hrobové ticho

Hrobové ticho

Anotace: Hrobové ticho nastalo po boji...

Sbírka: Barvy života

Bojovou vřavu vystřídalo ticho…
bylo to ticho hrobové,
jen občas zazněl umíráček –
srdce zvonu bilo za mrtvé.

Pach krve, doutnající ohně …
to bylo vše, co zbylo po boji,
u hrobu postavy žalem nalomené:
„Spěte v pokoji.“

A nová zloba uchvátila srdce –
nenávist k těm, co zabili,
koloběh zloby a nenávisti
zas další lidi vraždily.

Koloběh stále hrozivější síly
na lidské srdce útočí,
ve spleti lží a intrik
jen v boji vidí bezpečí.
Autor Růžena Granátová, 27.07.2009
Přečteno 355x
Tipy 2
Poslední tipující: WAYWARD, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

To válčení a boje k ničemu nevedou,jen škoda lidských životů...

27.07.2009 19:47:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí