Malovaná truhla ...
Anotace: a její tajemství...
Pod vrstvou prachu se poklad ukrýval,
tajemství střežila po mnoho let,
svou malovanou krásou mne za srdce chytla,
masivní truhla, ten starožitný nábytek..
Již čtyři generace našeho rodu,
se mohly kochat tou nádherou
a ocenit tak práci mého předka,
který si vystačil jen s hoblíkem a sekerou…
Čeho všeho byla tahle truhla svědkem?
Svateb, křtin, oslav i slavnostních obědů,
ukrývala korálky, růžence či modlitební knížky,
opatrovala i prosté kousky oděvů..
Její krásu podtrhují ryté hvězdy a malované květiny…
Nejkrásnější je však její vůně, připomínající historii naší rodiny…
Přečteno 378x
Tipy 11
Poslední tipující: BARBYE, BERYL.K, V.N.Losinský, divoska_jaja, WAYWARD, Házté
Komentáře (5)
Komentujících (4)