Kytice
Otisky dlaní pokorných žen na nebi
slunce mezi vším citem
nad křížky
a v očích dětí u hřbitovní zdi.
Věžičky vychýlené z rovin
přímostí času
a Božího ramene
Kámen z Araratu stárne rychleji
na světle
a v chrámové lodi
klinkání zvonů nad vodou.
Mezi prsty krůpěje lásky
jak slzy chlapečků
když maminka není.
Za rohem spěchá
vrátit se rozlít do srdcí
mezi jalovci a tisy.
Jednou vrásky svážou čas
do kytice
jež uschne v mžiku
zatopena věčností.
Přečteno 304x
Tipy 22
Poslední tipující: Tacca, fialová, Bíša, labuť, vapiti, Triffid Kolbe, Romana Šamanka Ladyloba, ziriant, Churry, zrrrr, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)