Se strachem utíkáš
mi
Opři se
Kořeny unesou nás
K otevření se a dání
Masku znám
Srdce slyším bít
Dech vnímám
ale
Podstatu nepoznávám
Ne tisíckrát, alespoň
Jednou uzřít
ji
Zapojit smysly
Cítit tebe
Celého
V blátě i v oblacích
V hrůze i v kráse
Se slzami nebo bez nich
Bez sebeklamu
až
Budeme plní
Strom spálíme
Najdeme jiný
Oklopeni lesem
Neztraceni
Sami.