Večerní stesky
Anotace: Romantická báseň
Večer se už snáší nad horami,
vůně dýmu táhne krajem zšeřelým,
v myšlenkách spolu,ale opuštěni,sami.
Znáš ten stesk ? Je jak temný stín.
Po skleničce vína hlava trochu blázní.
Bůh přidělil mi v smutku těžký kříž.
Večerní chlad se vleče těžce z mlází
a blízkost tvá mi nepřichází vstříc.
Když hlavu složím do polštářů bílých,
tak z lesů zase vůni ucítím.
Měsíc už vystoupil nad horami,
já v klidu usínám. O tvé lásce vím.
Přečteno 428x
Tipy 26
Poslední tipující: vodnař, UCET KE ZRUSENI, kouzelníček, Churry, Lorraine, Bíša, Psavec, Gudula, Mbonita, BERYL.K, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)