Vrba
Znám vrbu prastarou
u mého domu
užívá života
nevěřím tomu
Jako strom sklánět se
nad vodní hladinou
přes listy nevidět
počítat hodinou
Žít jako sloup
jen vítr jí hýbá
bez moci pohnout
leč co jí zbývá
Trpí když vidí
jak lidé se mění
může se oddávat
dlouhému snění
Když jí čas ukázal
jaké to bylo
jak v dávné době
krásně se žilo
Jak mohla vidět
svět býval lepší
mohla jen stát
a být čím dál větší
Stará a krásná
musí ji trápit
pro pýchu lidé
musí se mlátit
Otázka cti
otázka vinných
a člověk umírá
za sny jiných
Bohužel nemáme
vidle a louče
radši se vraždíme
avšak bez po uče
Nevíme co bylo
dvacet let zpátky
vracíme chyby
zpátky bez pozlátky
Pro nové lidi
tvoříme svět
ale už za pár let
budeme zpět
Žijeme v nemilosti
pro naše děti
žijeme ve starosti
proč čas tak letí
Přečteno 292x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Aliklat
Komentáře (2)
Komentujících (2)