PALIČ
Anotace: žhářství je nebezpečná závislost
Když mu bylo pět
Se sirkama si hrával
Objevoval svět
Ke skautu se přidal
Aby mohl každý den
Ukojit své sny
Starávat se o oheň
sledovat ty plameny
přišla jeho dospělost
k dobrovolným hasičům
přidal se jen pro radost
stal se jedním z paličů
žár,kouř,velká teplota
to ho vzrušovalo
odnesl to klub Rachota
kde se tancovalo
pokračoval dál a dál
ohně stále zapaloval
vždyť si jenom hrál
když sirky vytahoval
je to jeho závislost
potřebuje vzrušení
nevadí mu lidská zlost
ani cizí trápení
boží mlýny melou
někdy tedy pomalu
však četníci ho berou
konec jeho románu
Komentáře (0)