Danaé a Léda
.
Roztoužené opojení,
hlava se mi točí,
nesmyslné poblouznění,
nedbám rady ničí.
Slepá vášeň vede za ní,
špatný je to kočí,
že mi jenom ona voní,
vím, co lásku ničí.
Nemá se mnou slitování,
i jí se to příčí,
také čeká vykoupení
a potichu křičí:
Tak se neboj jako ona,
Ty jsi chlap, a ona žena,
i ona chce být uloupena,
jak Danaé být potěšena.
Klesneš pod ní jako Léda,
bůh do labuti změněný,
není Zeus, a tys jen Láďa,
její krásou zmámený ...
.
Přečteno 327x
Tipy 23
Poslední tipující: hašlerka, Severka, Dota Slunská, Bíša, Mbonita, Psavec, Doradan, Kars, Radek.oslov.Šafárik, Tanzania, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)