Po špičkách vlasů
Anotace: ... Nesměň ... 9.8.2009
Jít,
po špičkách Tvých vlasů
a doteky laskat přivřená víčka.
Neexistující slzy
smýt úsměvem
smíchaným
se všedností našeho nicotného bytí.
Vyprávět filozofické pohádky,
po probuzení
snít s nádechem nového rána
a výdechem večerní tmy.
--------------------------
na prožití něčeho
žádná meditace nestačí
--------------------------
Lze, všechno lze ...
Třeba tancovat bosý
ve střepech vlastních emocí.
Tráva s každým probouzením
kropená ranní rosou
promlouvá dotekem andělů
bez křídel na dřevěné podlaze
plamen se samotou
a odvarem odvahy
jít dál ...
... do dalších dnů
*
Bez-hlavý mladý rytíř
upadl pod tíhou měsíce
na ramenou břímě bláznovství
a špetkou radosti
okořenit
každý
všední
den
*
Přečteno 359x
Tipy 35
Poslední tipující: jedam, carodejka, Severka, Gudula, hašlerka, Mbonita, Psavec, Jana M., Noc17, hanele m., ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)