Srpnová noc
Anotace: už také jen vzpomínka
Srpnová noc na nás dýchla
a poslala nám zprávu
po padající hvězdě.
My přáli si,
aby její světlo,
než navždy zmizí
v hlubinách času,
protnulo naše srdce
a naše oči prozřely.
Stali jsme se svědky
nebeských hvězdopádů,
zaslechli puls nekonečna,
třesk i šum milionů let,
tu starou píseň věčnosti
a první příslib zrození.
My sedli jsme si
do trávy
nadýchli se s nocí
a propadli se do věčnosti.
Přečteno 312x
Tipy 20
Poslední tipující: WAYWARD, Jarka, Juraj Hrom, Pevya, Bíša, Radek.oslov.Šafárik, j.c., René Vulkán, Psavec, Květka Š., ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)