Lodě bez plachet
Anotace: Nečtěme směr své plavby ve větru, ale vždycky ve svém srdci.
Kam doplují lodě bez plachet,
kam doplují, snad i do ráje?
Není proč zpět se navracet...
Obloha láká, modrá je.
Kdekdo by dávno cestu vzdal,
když mračí se a bouří,
svou duši ďáblu zaprodal,
ba upíjel i z louží.
Vítr si pobrukuje svou,
i pryčny v kostře podpalubí,
život je plavbou složitou
a často zláme žebra, zuby...
Srdce je maják v šedi vod,
přístav naděje,
jež vyťukává tajný kód,
i zemí zachvěje.
Přečteno 295x
Tipy 10
Poslední tipující: Ariella13, deuxEm, Květka Š., al-pacino, Maro Deives, Bíša, ziriant
Komentáře (1)
Komentujících (1)