Zřícenina
V tichu komnaty chladné zříceniny,
tisíce smutků sužuje její duši.
Podlahu smáčí slzy milenčiny,
srdce posmutněle buší.
Před zrcadlem z nefritu stojí
a vyčesává pletence vlasů.
Marně doufá, že se její rány zhojí,
marně čeká na vytouženou spásu.
V myšlenkách zalétá do vzpomínek štěstí,
hedvábný šat leskne se slzami z rána.
Krajem plují kouzelné zvěsti,
že není ďábel - jen bílá vrána.
Přečteno 339x
Tipy 8
Poslední tipující: NikitaNikaT., Kamil Princ, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (1)
Komentujících (1)