Po dešti
Anotace: Nečekaně napsána po velkém lijáku...vzápětí přišla další průtr, takže autorka litovala toho, že vůbec básnila o vodě :)
Slyšíš, jak v dálce hřmí?
Promoklá pustino
šíleným deštěm bezuzdným
voníš. Pozvala bych tě na víno.
A nebo na čaj, kávu, skořici,
jak říká klasik na domov vonící.
Dávala bych ti něžně na lžíci
po kapce luny, hvězd a noci,
když zanechán byls bez pomoci
deštěm. Raději zkrápí holé pláně,
než by ti padal do tváře.
Bláhoví snílci, pohleď na ně,
z šedivých mraků si staví oltáře.
Však pouze déšť jim sešle svatozář.
Však pouze déšť chlácholí duši tak, jak tvář.
Však pouze ty mu padneš na oltář.
Přečteno 297x
Tipy 7
Poslední tipující: zenge, Le ver luisant, Emira
Komentáře (1)
Komentujících (1)