Slova
Anotace: Doba dává slova, slova ztrácejí význam. Proč vyměnil jsem ta stará slova?!
Sbírka:
Slova v kalužích
Koupil jsem si slova
A ukryl je v pokoji
Nevešly se, a tak jsem je vyměnil
Za ta, o jež nestojím
Ach, ta nová slova
Až je použiji, to se těším
Avšak stíhá mě má prudká zloba
Všude jinde ta slova slyším
Kde jsou teď ta stará slova?
Ta vyměněná, někde leží?
Nakoupím si slova nová?
Avšak ta se vyrovnají těm starým stěží
Kéž vzpomněl bych si na ta slova
Nikdy nevyměnil
Ta stará stále vyslovovat
Ach, už si mě otevřelo blouznění
Slyším ta stará slova
Pouze iluze, však ty slova vyměním
A měním je znova a znova...
Přečteno 312x
Tipy 4
Poslední tipující: BARBYE, Gudula, Zefi
Komentáře (0)