Představa
Anotace: ... či snad sen...?
Jasný měsíc bledě září,
cítím pohled na své tváři…
Jeho oči lustrují mne,
jeho ruce tvarují mne
a myšlenky spalují…
Z hlíny jsem a poddajná,
vyslyší má přání tajná,
jež mnou cvalem kvaltují…
Prochází mnou – jako duch,
náhle potřebuji vzduch.
Myšlenky se rozplývají…
Rozplývají v noci temné,
rozplývají v náručí,
milovat mne naučí…
Však zmizí jako ranní rosa,
kterou ráda chodím bosa.
Jako slunce zapadnou
a mne zas slova napadnou:
Jasný měsíc bledě září,
cítím pohled na své tváři…
Přečteno 329x
Tipy 17
Poslední tipující: ilona, Oťas, susana načeva, WAYWARD, al-pacino, Prokešová, jammes, UCET KE ZRUSENI, carodejka, Radek.oslov.Šafárik, ...
Komentáře (5)
Komentujících (4)