Propletení snů dopoledních
Anotace: Už mně z té nemocnice opravdu hrabe.
Pod oknem sedí
zajíček
a spí spánkem denním
jen aby zadupal
do hlubokého snu mého
ve kterém
tápu podivnými světy
kde branou do pekel
projíždím do ráje jízdou zběsilou.
Ve známé ulici
ale v cizím městě
kočíruji kočár neskutečný
bělobou oblačnou
jen proto
abych zabrzdil
u zákoutí temného
zahleděn do rudého přísvitu,
na anděla s ďáblem
kteří tančí
valčík na rytmus polky
bez přestání.
Unaven pohledem
na kopyto s křídly
beru opět
do rukou opratě
z dlouhých zaječích slechů
a ujíždím rychle snům
do sladkého probuzení.
Komentáře (2)
Komentujících (2)