nejen hnízda... II.
Anotace: ...druhá verze své první verze
.
..............................i
..............................skrývám v sobě hnízda
..............................ptačí... i vosí
..............................jsem úl plný včel
..............................v něm žihadla, vosk, med
..............................trubci troubí na obranu
..............................jsem královna i dělnice
..............................a pro svá křídla mám celý svět
ii
přes pole války
vyšňořená jízda
cval hlava nehlava
válka všude kolem
a mír v představách
nikdo nevyprosí
zbloudilá střela
cíl nezahlídla
křídla jsou celá
na frontě je klid
pole už není střelnice
....................iii
....................matka vždy zůstává
....................otec odletěl
....................a hlídá jen z dálky
....................tu drobotinu hladnou
....................roztáhnout křídla
....................hnízdo opustit
....................když doroste síla
....................prázdná už chladnou
....................ptačí hnízda k ránu
....................a nad nimi vlajka... bílá
.
Přečteno 329x
Tipy 24
Poslední tipující: Nergal, Marupiara, fab four, drsnosrstej kokršpaněl, el viento, Radek.oslov.Šafárik, enigman, divoska_jaja, Dota Slunská, Actafool, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)