Svícen
Anotace: Plamen hoří...ale jednou dohoří...a nastane ticho
Plamen touhy,
hoří, je dlouhý,
zbýva jen krátký čas,
ale jen čas pohý.
Ze svícnu vosk odpadá,
horké krůpějě
víry a naděje
krása ohně spaluje
a nikam dál už nespěje.
Svíčky se krátí,
tak jako dny,
mizí i krása
zůstává jen knot,
z těla svíčky vztyčený hrot.
Až svíce dohoří,
zůstane jen tma,
ticho se rozlehne
už dál není víc
jen prázné nic.
Komentáře (0)