Městská IV.
Anotace: Praha jak šepot další variace
Jak šepotem vzduch se chví
a první spadlé listí zavíří Ti u nohou
Ulicí pozvolna a líně rozvaluje se chlad
a zvláštně leskne se hladina potoka
- tak nepatřičně...
Ve dvoře - z večera - požehnáno ticho
a nebe jak ledová ocel
Vzdálená, ale překrásně konejšivá
vtěřina zpřítomnění domova
na křídlech holubic
nad střechou proletí
jak vržené perly
Malátně plouží se chodci podchody
a na lavičce pod kaštanem
jsem na dosah pravdě města
...
Zlověstně šumí stromoví
vysoko nad Vltavou
tam v kopcích
Jsem chodcem soumrakem
nad jiskrnou září
a s námi je tu cosi
už po staletí
ve vodě užříš oči
milenky co stane se Ti
matkou...
Přes ocelový most, žene se vlak
a čeří hladinu páry
a já toužím stát se symbolem
v tom obraze
monument
nechám se odvést
na nádraží Vyšehrad
...
Přečteno 341x
Tipy 19
Poslední tipující: Dota Slunská, drsnosrstej kokršpaněl, Kyle, PrinceznaHeliovýchbalonků, hanele m., Mbonita, Ctěný pán, 6thSun, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (3)
Komentujících (3)